Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
неделя, 15/10/2017
 • 10:00
  Председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще присъства на освещаването на новия православен храм „Въздвижение на Светия Кръст Господен“ в столичния квартал „Лозенец“. Откриването ще бъде на 15 октомври 2017 г. от 10.00 часа в местността Кръста, бул. „Джеймс Баучер“.

  Освещаването ще бъде извършено с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

  Храм „Въздвижение на Светия Кръст Господен“ е изграден благодарение на дългогодишни усилия на граждани, дарители, църковните и общинските власти.

понеделник, 16/10/2017
 • 15:00
  Споразумение за сътрудничество между 44-тото Народно събрание и Националното сдружение на общините в Република България ще подпише председателят на парламента Димитър Главчев на 16 октомври 2017 г.

  Той ще присъства на 12-тата годишна среща на местните власти, която се провежда в курортен комплекс „Албена”. Подписването на споразумението ще се състои в 15.00 часа по време на пленарната сесия „Партньорства между властите – ключ към успешното развитие”.

вторник, 17/10/2017

сряда, 18/10/2017


четвъртък, 19/10/2017

 • 11:20
  Парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Държавното събрание на Унгария Марта Матраи, ще бъде на посещение в България на 18 и 19 октомври 2017 г.

  На 19 октомври, когато отбелязваме Деня на българо-унгарското приятелство, унгарските парламентаристи ще бъдат приветствани в пленарната зала на Народното събрание в 11.20 часа. Непосредствено след това те ще разговарят с председателя на българския парламент Димитър Главчев.

  В 12.00 часа делегацията ще се срещне с членовете на Групата за приятелство България – Унгария в зала „Изток” на Народното събрание. По-късно унгарските гости ще имат разговор със заместник-председателя на българския парламент Цвета Караянчева и с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

  Предишния ден в 18.00 часа заместник-председателят на унгарския парламент ще открие изложба в Унгарския културен институт в София, посветена на 61-ата годишнина от революцията от 23 октомври 1956 г.

  В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство Унгария – България в унгарския парламент Себастиен Ваго, народният представител и член на групата Моника Дунай и Симеон Варга, представител на българското национално малцинство в Държавното събрание на Унгария.

 • 14:30
  Народното събрание ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Проблеми на детското здравеопазване в Република България”. Форумът е организиран от Българската педиатрична асоциация и е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването. Той ще бъде открит на 19 октомври 2017 г. в 14.30 часа в зала „Изток” на Народното събрание.

  На кръглата маса ще бъде представено мнението на българските педиатри по Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве ‎‎2014 - 2020 г., както и за нерешените проблеми на детското здравеопазване в България.

  Във форума ще участват председателят на парламентарната Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, представители на държавните институции, на съсловните и пациентските организации.петък, 20/10/2017

 • 09:00
  Председателят на Камарата на депутатите на Гърция Николаос Вуцис ще бъде на официално посещение в България на 20 октомври 2017 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

  Председателят на парламента ще посрещне гръцкия гост на официалния вход на Народното събрание в 8.55 часа. Двамата ще влязат в пленарната зала, където след откриване на редовното заседание на Народното събрание председателят на Камарата на депутатите на Гърция ще произнесе слово.

  Непосредствено след изказването ще започне срещата на председателя на гръцкия парламент Николаос Вуцис с председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

  В 10.00 часа председателите на двете законодателни институции ще направят изявление за медиите.

  Председателят на Камарата на депутатите на Гърция Николаос Вуцис ще положи венец пред паметника на Незнайния войн в 10.15 часа. След това гостът и председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще посетят храм-паметника „Свети Александър Невски”.

  В програмата на официалното посещение на председателя на гръцкия парламент са предвидени срещи с президента на Република България Румен Радев и вицепремиера Томислав Дончев.
  вторник, 24/10/2017

  сряда, 25/10/2017


  четвъртък, 26/10/2017  Търсене
  Димитър Главчев, председател на 44-то Народно събрание
  Видео излъчване от Народното събрание