Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева на откриването на академичната година в Техническия университет в София
25/09/2018

Техническият университет е територията на младостта, знанието и желанието за просперитет, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на академичната година в Техническия университет в София. Председателят на парламента поздрави преподавателите и студентите и им пожела успешна учебна година.

За мен е особено вълнуващо да бъда днес тук, защото това е моят университет, който съм завършила преди повече от 20 години, отбеляза Цвета Караянчева. Тя посочи, че през годините Техническият университет е запазил академичния си дух, усъвършенствал е материалната си база, а учебните му програми се равняват по тези на най-развитите институти и университети в Европа и в света. Вашите преподаватели дават всичко от себе си, за да може Вие след време с гордост да излезете от тук и да помогнете на икономиката на България, обърна се тя към студентите.

Ако образование, законодателна и изпълнителна власт не вървим заедно, няма как да постигнем успеха, необходим за нашата държава, заяви Цвета Караянчева. Уверявам Ви, че колегите ми народни представители съзнават своята отговорност и са готови да работим заедно, за да издигнем на ново ниво българското образование и наука, подчерта Цвета Караянчева. Тя изрази благодарност към преподавателите за техните усилия, професионализъм и воля, които влагат в работата си със студентите и за техния принос за развитието българската наука.

Постъпили сте правилно, когато сте избрали Техническия университет, учете, събирайте с пълни шепи опита, който Ви дават Вашите преподаватели и се реализирайте в Родината си, обърна се Цвета Караянчева към студентите. Вие сте най-големият капитал на България, подчерта още тя.

Преподавателите, гостите и студентите бяха поздравени с изпълнение на Ансамбъла за народни танци на университета.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на съдия в Конституционния съд на Република България

    Последни новини