Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Нормативните актове за защитените територии да не могат да бъдат обжалвани пред съда предвиждат законопроекти за изменение и допълнение на Закона за защитените територии, приети на първо четене от парламента
13/07/2007

Нормативните актове за защитените територии да не могат да бъдат обжалвани пред съда предвиждат законопроекти за изменение и допълнение на Закона за защитените територии, приети на първо четене от парламента

13 юли 2007 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 13 юли 2007 г. на първо четене четири законопроекта за промени в Закона за защитените територии. Измененията, предвиждащи нормативните актове за защитените територии да не могат да бъдат обжалвани пред съда, подкрепиха 154 депутати, трима бяха против, а четирима се въздържаха. Законопроектите бяха гласувани заедно поради еднозначната воля на мнозинството в подкрепа на промените, подчерта председателят на парламента Георги Пирински.

Комисията по околната среда и водите е изготвила обобщен законопроект. Той предвижда заповедите, постановленията и другите административни актове за обявяване на резервати, поддържани резервати, народни и природни паркове, национални паркове, защитени местности, природни забележителности, исторически места и буферни зони и за промените в тях, издадени до 30 юни 2007 г., да не подлежат на обжалване по съдебен ред.

Парламентът прие отчета на Министерския съвет за изпълнението на държавния бюджет за 2005 г., обсъден вчера в пленарната зала.

Народното събрание прие също на първо и второ четене законопроекта за допълнение на Закона за политическата и гражданската реабилитация на репресирани лица, внесени от Николай Свинаров и група народни представители.

На въпроси във времето за парламентарен контрол отговориха министър-председателят Сергей Станишев, министърът на външните работи Ивайло Калфин, министърът на транспорта Петър Мутафчиев и министърът на земеделието и горите Нихат Кабил.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини