Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински разговаря по телефона с председателката на парламента на Гърция във връзка с опустошителните пожари в южната ни съседка
25/08/2007

Георги Пирински разговаря по телефона с председателката на парламента на Гърция във връзка с опустошителните пожари в южната ни съседка

25 август 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински проведе днес, 25 август 2007 г., телефонен разговор с председателя на парламента на Република Гърция проф. Ана Бенаки.

Георги Пирински е изразил дълбоки съболезнования и съпричастност във връзка с човешките жертви и опустошенията от бушуващите пожари в съседна Гърция.

Председателят на Народното събрание е изразил увереност, че усилията на гръцките власти и притеклите се многобройни граждани ще доведат до бързо овладяване на ситуацията.

Георги Пирински е уверил проф. Бенаки, че българската страна е готова спешно да окаже нужната помощ на пострадалите за възможно най-бързото им възстановяване.

От своя страна председателката на парламента на Гърция е изразила дълбока благодарност за съчувствието и солидарността на приятелска България. Проф. Бенаки е изказала признателност за заявената от България готовност за помощ в този труден за Гърция момент.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини