Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание и президентът на Швейцария обсъдиха синхронизирането на българското законодателство с европейското
31/10/2003
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ И ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ШВЕЙЦАРИЯ ПАСКАЛ КУШПЕН ОБСЪДИХА СИНХРОНИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО С ЕВРОПЕЙСКОТОСинхронизирането на българското законодателство с европейското обсъдиха на среща днес председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и президентът на Швейцария Паскал Кушпен, който е на официално посещение в България. Швейцария се възхищава от прехода на България, свързан с присъединяването й към европейските структури, подчерта на срещата швейцарският президент. Проф. Герджиков заяви, че България приема законите по присъединяването й към ЕС с изключително бързи темпове и допълни, че всички политически сили стоят зад промените, свързани с европейската и евроатлантическа интеграция на страната ни, както и че преди дни беше затворена глава "Правосъдие и вътрешни работи" от преговорите с ЕС.

Огнян Герджиков информира госта, че преди минути е приел бюджета на страната за следващата година, който е най-добрият през годините на прехода и предвижда стабилно икономическо развитие. Страната ни може да се похвали в момента с макроикономическа и финансова стабилност, допълни той.

Паскал Кушпен подчерта, че за първи път от 50 години насам се предвиждат промени в структурите на швейцарското управление.

Проф. Герджиков отправи покана към председателите на двете камари в швейцарския парламент да посетят България още следващата година. Според него за отношенията между двете страни би допринесло и създаването на група за приятелство с България в швейцарския парламент.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини