Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков очаква лидерите на парламентарните групи в 42-рото Народно събрание да го информират кога според тях е най-подходящо да се проведе извънредно заседание на Народното събрание
09/08/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати на 9 август 2013 г. писма до председателите на парламентарни групи в 42-рото Народно събрание Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров. Михаил Миков ги информира за постъпилото искане на 77 народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ за свикване на извънредно заседание на Народното събрание и ги моли да го уведомят във възможно най-кратки срокове кой от следващите дни би бил най-подходящ и удобен от тяхна гледна точка за провеждане на заседанието. Това ще улесни, както мен в планирането на точната дата, така и всички народни представители, защото ще създаде най-малко неудобства за тях в периода на нормативно регламентираната ваканция, посочва той в писмото.

Председателят на Народното събрание припомня, че е свикал извънредно заседание на Народното събрание за 30 август 2013 г., с дневен ред: “Ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.”. Той отбелязва, че този срок според него е осигурявал възможност за провеждането на по-пълни, задълбочени и всеобхватни консултации с всички заинтересовани страни и адресати на Закона за държавния бюджет. По този начин в по-пълна степен би бил удовлетворен и призивът на Президента на Републиката, чийто апел и аргументи, както знаете, бяха „изцяло в посока на повече прозрачност, а именно това искат гражданите“, допълва Михаил Миков.

Председателят на парламента изказва съжаление, че в този срок няма да могат да бъдат проведени обществените дискусии, за които е апелирал президентът.

Председателят на Народното събрание очаква мненията на лидерите на парламентарни групи, за да се произнесе по искането на 77-те народни представители.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини