Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с парламентарния заместник-министър на външните работи на Япония Такао Макино
12/02/2014

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 12 февруари 2014 г. с парламентарния заместник-министър на външните работи на Япония Такао Макино.

В разговора бе потвърдено, че България и Япония развиват традиционно добри приятелски отношения, поддържат се контакти на най-високо политическо ниво, а през тази година ще бъдат отбелязани и 55 години от възстановяването на дипломатическите отношения между двете страни.

Отбелязано бе, че в процеса на двустранния диалог особено ползотворни и активни са контактите между парламентарните институции. Още тази година ще бъде осъществено и посещение у нас на делегация на Групата за приятелство с България на японския парламент.

Председателят на парламента Михаил Миков изтъкна, че членството на България в Европейския съюз дава възможност отношенията между България и Япония да бъдат издигнати на ново ниво – със значителен потенциал те да се задълбочат в сферата на икономическите, научно-техническите контакти, инвестициите. По думите му японските инвеститори могат да се възползват от предимствата на България като врата към европейския пазар.

Японският гост посочи медицината, биотехнологиите и туризма като сфери от приоритетен интерес за двете страни.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини