Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Нека с нашите дела днес покажем, че сме достойни за заветите на Апостола, призова председателят на парламента Михаил Миков в началото на пленарното заседание по повод 141-та годишнина от гибелта на Васил Левски
19/02/2014

Нека с нашите дела днес покажем, че сме достойни за заветите на Апостола, призова председателят на парламента Михаил Миков. В началото на пленарното заседание Народното събрание отбеляза 141-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

Каквото и да кажем за Апостола, все ще е недостатъчно, подчерта Михаил Миков. Той отбеляза, че Левски е превърнал свободата на народа си в кауза. За него републиката беше кауза, защото означава закон – еднакъв за всички, кауза беше и равенството на народите, етносите, държавите, допълни председателят на парламента.

Михаил Миков припомни думите на Апостола: „Всичките народи в нашата България ще живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът, и пр.; каквито са, за всички еднакво ще е. Така ще е в нашата България!”

„От никого странного нищо се не надяваме и никому за нищо се не молиме. Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия”, цитира Васил Левски председателят на парламента. Той допълни, че един от заветите на Апостола е да се „съветваме един други, да избягваме и най-малката гордост...”  В тези каузи Левски вгради живота си, отбеляза Михаил Миков и призова народните представители да почетат паметта на Апостола.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини