Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на актьора Джоко Росич
22/02/2014
Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на големия актьор Джоко Росич. В писмото до семейството и близките той изразява своите най-искрени съболезнования и съчувствие.

„С дълбока скръб приех тъжната вест за кончината на големия, обичан от поколения българи, Джоко Росич. Скърбим за неповторимия български актьор с ярък и неподправен талант. С характерното си присъствие той изгради десетки незабравими образи, в които вложи цялата си артистична сила, мъдрост и обаяние. За тези свои завладяващи образи в знакови за филмовата ни история екранни произведения като „Сватбите на Йоан Асен“, „Хан Аспарух“, „Време разделно“, „Златният век“, „Капитан Петко войвода“, той получи топлото признание и обич на публиката“, пише в съболезнователния адрес председателят на българския парламент.

„И в живота, и в изкуството, Джоко Росич следваше високи идеали, беше рицар на честта и на достойнството. Ненадминатите му артистични превъплъщения ще останат сред най-високите достижения в българското филмово изкуство“, се казва още в съболезнователното писмо.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини