Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Удивителния свят на Йордан Радичков и Дико Илиев пресъздават картините на художника Милчо Спасов, представени в парламента
26/02/2014

„Пролет”, „Разговор”, „Сватба” и „На егрека” са част от картините, които представя в изложбата си „Приказки от България” Милчо Спасов. Художникът гостува на Народното събрание с експозиция от 33 живописни платна, в които пресъздава удивителния свят на Йордан Радичков и Дико Илиев.

Депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев откри изложбата на 26 февруари 2014 г. в Клуба на народния представител. Днес Народното събрание е по-слънчево и по-народно, защото наш гост е Милчо Спасов със своите колоритни картини, заяви той.

Народният представител Илиян Тимчев отбеляза, че Милчо Спасов е изключително интересна творческа личност. В неговите картини освен невероятен усет за цвят, откриваме хармония и вечност, любов и доброта, посочи той и добави, че в платната на художника реалност и въображение се преплитат.

Експозицията, в която са включени платна, изобразяващи сцени от големи български празници, битови сюжети и митове, ще гостува на Народното събрание до 7 април 2014 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини