Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание ще предостави на фондация „Васил Левски” документалната изложба "Европейските измерения на Освобождението на България"
11/02/2015

Народното събрание ще предостави на фондация „Васил Левски” подготвената по повод 135-та годишнина от Освобождението на страната документална изложба "Европейските измерения на Освобождението на България".

В навечерието на 19 февруари председателят на Народното събрание Цецка Цачева разговаря с ръководството на фондация „Васил Левски”. В документалната изложба, подготвена от Държавна агенция „Архиви”, са включени 14 табла, разказващи ключови за българския народ събития като Априлското въстание, дебаркирането на руските войски, битките за Плевен, Цариградската конференция, освещаването на Самарското знаме, Санстефанския мирен договор, Берлинския конгрес и Учредителното народно събрание.

Директорът на музей „Васил Левски” – Карлово Дора Чаушева благодари на председателя на парламента за този благороден жест и отбеляза, че фондацията може да организира представянето на експозицията в различни населени места в България и в чужбина.

От фондацията подариха на председателя на Народното събрание екземпляри от книгата “Васил Левски – Апостола на българската свобода”, която е издадена на осем езика – английски, немски, френски, испански, италиански, руски, унгарски и норвежки.

По време на срещата бе потвърдена готовността на парламаментарната институция и на фондация „Васил Левски“ да продължат сътрудничеството си в реализирането на нови родолюбиви и патриотични инициативи.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини