Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с министъра на външните работи на Украйна Павло Климкин
16/02/2015

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 16 февруари 2015 г. с министъра на външните работи на Украйна Павло Климкин. Той е на официално посещение в България по покана на българския външен министър Даниел Митов.

На срещата бе обсъдено развитието на двустранните отношения с акцент върху парламентарните връзки между двете страни. Специално внимание бе отделено на темата за мирното уреждане на конфликта в Източна Украйна с разбирането, че подписаното в Минск споразумение трябва да даде резултати, то е шансът и верният път за деескалация на конфликта и за нормализирането на обстановката.

България и Украйна са заинтересовани от задълбочаване на взаимноизгодното сътрудничество, те са близки не само географски, исторически и културно, а и на територията на Украйна има голяма българска диаспора, беше подчертано по време на разговора.

Председателят на Народното събрание припомни, че неотдавна е провела среща със заместник-председателя на парламента на Украйна и че скоро в българския парламент ще бъде сформирана група за приятелство с Украйна.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001





    Последни новини