Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Джема Грозданова зарадва деца-бежанци с подаръци по повод международния ден на мигранта
18/12/2015
Председателят на Комисията по външна политика и ръководител на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Джема Грозданова посети Центъра за настаняване на бежанци в квартал „Военна рампа” по повод международния ден на мигранта. Тя се срещна с деца-бежанци и ги зарадва с подаръци. Джема Грозданова се запозна с условията, създадени в центъра за бежанците, и разговаря с неговото ръководство.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Георг Георгиев също посети центъра.

Днес, по случай отбелязването на международния ден на мигранта, по инициатива на Съвета на Европа, членове на ПАСЕ от всяка държава-членка посещават бежански центрове.

18 декември е обявен за Ден на мигранта от Общото събрание на ООН на 4 декември 2000 г. по предложение на Икономическия и социален съвет на ООН. На тази дата през 1990 г. ООН приема международната Конвенция за защита на правата на работниците-мигранти и на членовете на техните семейства. Причина за този международен акт става нарастващият брой на мигрантите в световен мащаб.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини