Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Пластики и пана от текстил, керамика, стъкло и дърво представя благотворителната изложба „Път към себе си и към света”, която беше открита в Народното събрание
07/12/2016
Пластики и пана от текстил, керамика, стъкло и дърво представя благотворителната изложба „Път към себе си и към света”, която беше открита в Народното събрание. Експозицията, която е по инициатива на народния представител Валентин Павлов, включва творби на деца и младежи със специални потребности и ментални проблеми от Перник.

Изложбата беше открита от заместник-председателя на Народното събрание Иван Иванов. Той подчерта, че навечерието на Коледните празници, е време, в което трябва да помислим за семейните ценности и за хората, които са в затруднено положение и които имат нужда от съпричастност, солидарност и подкрепа. Благотворителната изложба е резултат от ползотворното партньорство между Асоциация за лица с интелектуални затруднения „Вяра, надежда, любов“, арт група „Китанова” към ЦПЛР–ОДК и Дневен център за хора с увреждания от град Перник, посочи той и добави, че с набраните средства ще бъдат купени нови материали, с които хората с увреждания ще продължат своята арт терапия.

Народният представител Валентин Павлов подчерта, че изработените от младежите със специални потребности красиви пластики, пана и керамика са прекрасен резултат от положените усилия и отдадеността на техните ръководители. Той изрази благодарност към ръководството на Народното събрание за възможността творбите да бъдат представени в парламента.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини