Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът въведе компенсаторна такса за транзитно преминаващите през страната автомобили
20/01/2017

Парламентът въведе компенсаторна такса за транзитно преминаващите през страната автомобили. Това стана с приетите на второ четене промени в Закона за пътищата.

Водач на пътно превозно средство, който се движи по републиканските пътища, включени в трансевропейската пътна мрежа, както и по такива, които са извън нея или по техни участъци, без да е заплатил винетна такса, заплаща компенсаторна такса. Тя ще му даде право да довърши пътуването си в рамките на 24 часа след заплащането й. Размерът на компенсаторната такса ще се определя от Министерския съвет.

Пътно превозно средство, пристигнало на граничен контролно-пропускателен пункт в направление влизане на територията на България, без да притежава валиден документ за платена такса, може да продължи пътуването си само след заплащане на таксата в специализираното звено на Агенция "Митници" на съответния граничен пункт.

С промените се въведе и тримесечна винетна такса. Така в зависимост от срока винетните такси ще са следните - годишна, тримесечна, месечна, седмична и дневна.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член и заместник–председател на НБКСРС

    Последни новини