Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С откриване на информационен щанд в Народното събрание започна отбелязването на Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка
25/01/2017
С откриване на информационен щанд в Народното събрание започна отбелязването на Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка. Инициативата е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването.

Председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова отбеляза, че инициативата е пример за обединяването на усилията на правителствения и неправителствения сектор, медицинските специалисти и политиците за справяне с това тежко онкологично заболяване. Горда съм, че България е сред страните, които имат Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка, която се реализира успешно, подчерта тя и уточни, че всеки ден една жена в България умира от това заболяване. Всички ние сме призвани да променим печалната статистика, защото за една успешна здравна политика важните условия са да има приемственост, устойчивост и последователност в поддържането на добрите идеи, които помагат на по-доброто здраве на обществото, заяви председателят на парламентарната Комисия по здравеопазването.

На откриването на информационния щанд по повод Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка присъстваха народни представители от Комисията по здравеопазването, представители на Министерството на здравеопазването, Българският червен кръст, Световната здравна организация, водещи медицински специалисти и журналисти. На него се предоставят информационни материали за превенцията, първичната и вторичната профилактика на единственото предотвратимо онкологично заболяване.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член и заместник–председател на НБКСРС

Избор на председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

    Последни новини