Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание прие Административния мониторингов доклад за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) за 2016 г.
05/07/2017
Народното събрание прие Административния мониторингов доклад за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) за 2016 г.

Документът, внесен от Министерския съвет на 15 юни 2017 г., предизвика обсъждане в пленарна зала. Ценното от продължителния дебат е, че за първи път парламентът разглежда толкова подробно този документ, което е знак за сериозно отношение към интеграцията на ромите, заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Той подчерта, че готовност за решаване на въпроса има и правителството, и самият етнос.

В началото на пленарното заседание министърът на вътрешните работи Валентин Радев представи информация за предприетите мерки и действия от институциите в последните дни във връзка с наводненията. Той покани народните представители по-късно днес да се присъединят към празника на МВР пред Паметника на Незнайния войн в столицата.

Народното събрание прекрати мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Глинка Комитов, който миналата седмица подаде оставка.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини