Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев връчи награди на победителите в първото колоездачно състезание за Купа "Васил Левски" пред паметника на Васил Левски в Ловеч
17/07/2017
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев връчи награди на победителите в първото колоездачно състезание за Купа "Васил Левски" пред паметника на Апостола в Ловеч. Обиколката бе посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски и се проведе под почетния патронаж на председателя на парламента.

Заедно с вас днес поставяме началото на една прекрасна инициатива, с която отбелязваме 180-тата годишнина от рождението на Апостола, обърна се той към състезателите и присъстващите. Сигурен съм, че целите, които сте си поставили – да бъдат популяризирани идеите и дейността на Васил Левски и неговия принос за свободата и независимостта на България, ще бъдат постигнати, добави той.

Председателят на Народното събрание заяви, че няма друга историческа фигура, която националната ни памет вече 180 години пази толкова чиста и свята. Безсмъртното дело на Левски е българският порив към свобода, демокрация и справедливост, подчерта Димитър Главчев. Само от него можем да почерпим сили и енергия, за да се справим със съвременните предизвикателства, добави той.

Димитър Главчев поздрави всички участници, които се включиха в съревнованието и най-вече победителите в надпреварата. Всички вие показахте силен спортен дух и воля за победа, добави той.

По-рано той се включи в надпреварата между любителите-колоездачи от село Къкрина до Ловеч. Колоездачното състезание за Купа "Васил Левски" бе организирано от областния управител на Ловеч в партньорство с Колоездачен клуб „Хемус 1896” - Троян, Български колоездачен съюз, Общините Карлово, Троян и Ловеч.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини