Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини

02/07/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и народни представители взеха участие в трансатлантически парламентарен форум по разузнаване и сигурност в Берлин.

Форумът се проведе в Европейската зала Паул-Льобе-Хаус в германската столица, като негови домакини бяха конгресменът Робърт Питингер и членът на Германския Бундестаг Йоханес Зеле. Целта на събитието, което събра на едно място представители на националните парламенти на ЕС и на Конгреса на САЩ, бе да предостави информация за актуалната обстановка в света и за бъдещи перспективи по критични теми в глобален план.

Срещата се проведе в 6 панела, които бяха посветени на противодействието на прането на пари, на финансирането на тероризма, на укриването на данъчните системи, на кражбата на идентичност, на трафика на хора и на корупцията. Обсъждаха се още изкуственият интелект, публично-частните партньорства, нововъзникващите заплахи и ответни им реакции, както и нововъзникващите пазари, развиващи се държави и съвместната работа с неправителствения сектор.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов благодари на конгресмена Робърт Питингер за приноса му към добрите отношения на интерпарламентарно ниво между Конгреса на САЩ и националните парламенти в Европа в сектор „Сигурност“. „Днешният трансатлантически форум осигури допълнителна добавена стойност за всички участващи парламентаристи и конгресмени, защото темите на него засегнаха всички предизвикателства пред законодателната власт, както и в работата на правоохранителните служби“, сподели Цветанов. В рамките на събитието той връчи на конгресмен Питингер символа на българския парламент и на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Водената от Цветан Цветанов делегация включва председателя на ПГ на ДПС и член на комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Мустафа Карадайъ, председателя на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Димитър Лазаров, члена на Комисията за контрол над службите за сигурност Филип Попов и заместник-председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник- председател на Комисията за контрол над службите за сигурност Валентин Касабов.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на съдия в Конституционния съд на Република България

    Последни новини