Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Съболезнования на Георги Пирински по повод кончината на академик Александър Фол
02/03/2006
СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ПО ПОВОД КОНЧИНАТА НА АКАДЕМИК АЛЕКСАНДЪР ФОЛ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати днес, 2 март 2006 г., съболезнователен адрес до семейството и близките на академик Александър Фол.
В съболезнованото писмо се казва:

“С дълбока скръб узнах вестта за кончината на големия български учен, преподавател и общественик академик Александър Фол. Моля приемете израза на най-искрените ми съболезнования.

България, българската наука, политиците и държавниците загубиха в лицето на академик Фол вдъхновяващ образец за гражданско и интелектуално достойнство. Отдадеността му на най-висшите духовни ценности и добродетели, безценният му принос за развитието на българската култура, забележителните му научни постижения, сред които ярко се откроява ролята му за създаването и утвърждаването на тракологията като наука, остават трайна следа в духовния напредък на съвременна България.

Съвременниците на акад. Александър Фол ще съхранят спомена за него като пламенен радетел за укрепване на държавността, човек на професионализма, честта и почтеността”, пише Георги Пирински.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини