Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията по земеделието и горите се срещна с еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Мариян Фишер Боел
16/03/2006
Комисията по земеделието и горите се срещна с еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Мариян Фишер Боел

Комисията по земеделието и горитe на Народното събрание се срещна днес, 16 март 2006 г., с еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Мариян Фишер Боел.

Председателят на Комисията Васил Калинов запозна г-жа Боел с приоритетите в законодателната работа на Комисията, свързани с изпълнението на критериите за членство на България в ЕС в областта на земеделието. Той подчерта, че е налице сериозен политически консенсус и България полага всички възможни усилия да отговори на изискванията и ангажиментите в областта на земеделието, да преодолее критичните области и да изпълни препоръките на Европейската комисия.

Мариян Боел изрази висока оценка за огромните усилия, които страната ни полага – чрез приемането на необходимите промени в законодателството, което ще помогне в подготовката за приемането на общото европейско законодателство. Тя подчерта, че е впечатлена от консенсуса, с който Комисията работи по приемането на законодателните промени, както и от твърдата решимост на България на направи всички необходими стъпки в областта на земеделието. Г-жа Боел допълни, че България трябва да продължи работа по изискванията, които все още не са изпълнени и предстои още усилена работа в краткото време, което остава.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини