Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящо в Народното събрание
понеделник, 19/03/2018
 • 08:30

  Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес ще открият на 19 март 2018 г. Срещата на Съвместната група за парламентарен контрол (СГПК) на Европол. Двамата ще бъдат съпредседатели на четвъртото събитие от Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС, което ще започне в 8.30 часа в зала 3 на НДК. Съвместната група за парламентарен контрол (СГПК) е единствена по рода си форма за надзор над функционирането на Европол от страна на Европейския парламент, съвместно с националните парламенти. Това е втората среща на групата след нейното учредяване. Домакин на форума е Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

  Във форума ще участват комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, комисарят за Съюз за сигурност Джулиан Кинг, изпълнителният директор на Европол Роб Уейнрайт, председателят на Управителния съвет на Европол Прит Паркна и др.

  В 13.00 часа е предвидена ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ на Цветан Цветанов, Мария Габриел, Клод Мораес, Джулиан Кинг и Роб Уейнрайт в зала 6 на НДК.

  Минало и бъдещо сътрудничество със страните от Западните Балкани е темата на презентациите на Олдрих Мартину, заместник-изпълнителен директор на Европол и на Владимир Ребич, генерален директор на полицията в Министерство на вътрешните работи на Република Сърбия.

  Участниците ще обсъдят Проекта на многогодишното програмиране на Европол 2019 – 2021 с Роб Уейнрайт, изпълнителен директор на Европол. Прит Паркна, председател на Управителния съвет на Европол, ще предостави актуална информация за работата на Управителния съвет на Европол със специален фокус върху Стратегията за външно действие на Европол 2017-2020.

  Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще говори на тема „Противодействието на незаконното съдържание онлайн и оптимизиране на киберсигурността: Центърът за борба с киберпрестъпленията на Европол и Звеното на ЕС за сигнализиране за незаконно съдържание в интернет“.

  За приноса на Европол към борбата с тероризма и превенцията на организараната престъпност ще говорят комисарят за Съюз на сигурност Джулиан Кинг и изпълнителният директор на Европол Роб Уейнрайт.


  Напомняме, че за достъп до събитието е необходима предварителна акредитация.

  В началото на срещата ще има възможност за заснемане на кадри в зала 3 на НДК. След това заседанието ще може да бъде проследено на монитори в пресцентъра до зала 6 на НДК, където могат да бъдат заснети кадри.

  Срещата ще бъде излъчвана на живо в интернет сайта на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС на адрес: https://parleu2018bg.bg/bg.

 • 10:00

  Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства в Пловдив на тържественото честване на 75-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Сили за специални операции.

  Събитието ще се състои на 19 март 2018 г. от 10.00 часа в район № 2 на 68 бригада Специални сили, ул. „Ген. Радко Димитриев” 2.

  Председателят на парламента ще приеме почетния строй и ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите военни парашутисти. Положени ще бъдат венци и цветя на паметната плоча на загиналите военнослужещи от бригадата при изпълнението на войнския си дълг.

сряда, 21/03/2018
четвъртък, 22/03/2018
петък, 23/03/2018
Последни законопроекти
Връзки
Държавен вестник
Държавен вестник
Официално издание на Република България
Регистър
Регистър
по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси
Регистър
Регистър
по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление
Студентската програма
Студентската програма
за законодателни проучвания в Народното събрание
Международна
Международна
парламентарна стипендия на Германския Бундестаг