Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по отбрана
Среща на Комисията по отбрана с членове на делегация от Конгреса на САЩ
31/07/2017
Председателят на Комисията по отбрана генерал Константин Попов и членове на комисията се срещнаха, днес 31 юли 2017 г. в сградата на Народното събрание с членове на делегацията на Конгреса на САЩ.

Генерал Попов запозна гостите с работата на Комисията по отбрана към 44-то НС. В хода на разговорите се обсъди и модернизацията на Българската армия. “Стремежа на всички, които работят за реализирането на проектите е да се гарантират максимално добри финансови условия, пълна прозрачност, обществена подкрепа и съобразяване с военната експертиза” – отбеляза генерал Попов.

Гостите запознаха членовете на Комисията по отбрана с работата на Конгреса и техните отговорности в изграждането на отбранителната политика на САЩ. В разговорите взеха участие заместник посланикът на САЩ в София Мартина Стронг, полковник Шанън Джонсън, аташе по отбраната на САЩ и Дейвид Епстийн, секретар по политико-военните въпроси към посолството на САЩ в България.

В края на срещата конгресмените благодариха на председателя на Комисията по отбрана за изчерпателната информация и отбелязаха активното участие и професионализма на военнослужещите от българската армия в съвместните тренировки и мироопазващите мисии и операции на НАТО и ЕС.

2017