Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта
Работната група, която готви нов закон срещу футболното хулиганство се събра на първо заседание
10/05/2018
Работната група, която подготвя нов закон срещу футболното хулиганство се събра на първо заседание в Народното събрание днес. Тя бе инициирана от председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Участие взеха народни представители от всички парламентарно представени групи - ГЕРБ, БСП, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“, както и представители на Министерството на младежта и спорта, МВР, Регионалното министерство и Българския футболен съюз.
Участниците в срещата се обединиха около становището, че трябва да бъде изготвен изцяло нов закон, с който да се предприемат ефективни и съвременни адекватни мерки срещу спортното хулиганство, както и да се привлекат като членове на работната група представители на още министерства. Бяха набелязани краткосрочни мерки, свързани със спешни законодателни промени и дългосрочни, включващи подготвянето на нов закон.
Тези мерки ще бъдат представени на вниманието на институции и общественост на Кръгла маса, която ще се проведе в Народното събрание на 19 юни.