Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта
Славчо Атанасов откри конференция на тема „Медиацията в подкрепа на съда, институциите и обществото“
27/09/2017
Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов откри заедно с председателя на Софийски районен съд Александър Ангелов национална конференция на тема „Медиацията в подкрепа на съда, институциите и обществото“.
Ето какво каза при откриването председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта:
„Силата на споразумението – с това изречение аз бих подчертал изключителната важност на днешната конференция. И не само – бих подчертал изключителната важност на това тази тема да заеме подобаващо място в дневния ред на обществото ни. Защото, ако очакваме присъдата, вместо да търсим разбирателството и граденето на доверие – ефективността на това, което присъждаме няма да е същата.
Преди два месеца в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта организирахме в Народното събрание кръгла маса, която беше свързана с агресията сред децата. Всички се обединихме около изказването на експертите, че твърде често агресията се ражда там, където родителите вече са стигнали до сериозен конфликт, до съдебен спорт, който влияе изключително негативно на детето. В част от тези случаи конфликтните ситуации са могли да бъдат избегнати – за да се постигне усилието за това страните да се разберат. Извън съда. И това е само в негова подкрепа, в подкрепа на съда. И в подкрепа на обществото.
По тази причина изключително горещо приветствам днешната конференция, убеден съм в нейната необходимост и полезност и пожелавам успех! „