Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
31/10/2014
Парламентарен контрол - 11.00 часа

I. Екатерина Гечева-Захариева, служебен заместник министър-председател по икономическа политика, служебен министър на регионалното развитие и служебен министър на инвестиционното проектиране ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МИХАИЛ РАЙКОВ МИКОВ и ФИЛИП СТЕФАНОВ ПОПОВ относно прекратяване на процедура за възлагане на обществена поръчка.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ИВАНОВ АНДОНОВ относно аварирал участък на пътя Благоевград-Банско.

II. Васил Щонов, служебен министър на икономиката и енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ХРИСТОВ ЯНКОВ относно средства на дружества от сектор "Eнергетика" в Корпоративна Търговска Банка.

2. Въпрос от н.п. ДЕЛЯН АЛЕКСАНДРОВ ДОБРЕВ и ВАЛЕНТИН АЛЕКСИЕВ НИКОЛОВ относно предприети мерки за справяне с евентуална газова криза.

3. Въпрос от н.п. ДЕЛЯН АЛЕКСАНДРОВ ДОБРЕВ и ВАЛЕНТИН АЛЕКСИЕВ НИКОЛОВ относно прекъснато електрозахранване.

III. Румен Порожанов, служебен министър на финансите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА относно състояние на фискалния резерв.

2. Въпрос от н.п. РУМЕН ВАСИЛЕВ ГЕЧЕВ относно бюджетните разходи.

IV. Светлана Жекова, служебен министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КАЛИНА ПЕТРОВА БАЛАБАНОВА относно Решение № 28 - ОС/2014 г. за преценяване на вероятната степен на значително отрицателно въздействие на цялостен и годишен работен проект за 2014 г. за търсене и проучване на нефт и природен газ, в границите на Блок "1 - 11 Вранино".

На основание чл. 90, ал. 3 и чл. 93, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- служебният министър-председател на Република България Георги Близнашки - на 3 въпроса от народните представители Мая Манолова (2 въпроса), и Валери Жаблянов;
- служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов - на 2 въпроса от народните представители Красимир Янков, и Атанас Мерджанов;
- служебният министър на образованието и науката Румяна Коларова - на въпрос от народния представител Милена Дамянова;
- служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев - на 2 въпроса от народните представители Светла Бъчварова, и Станислав Иванов;
- служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов - на въпрос от народния представител Ангел Найденов;
- служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков - на въпрос от народните представители Десислава Атанасова и Даниела Дариткова.
На основание чл. 90, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, поради отсъствие по уважителни причини на народния представител Магдалена Ташева се отлага отговор на неин въпрос към служебния министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Общ брой въпроси - 8.
Необходимо парламентарно време - 1 час и 12 мин.
Форма за търсене
Ключова дума