Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
02/12/2016
Парламентарен контрол - 11.00 часа

I. Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно актуална позиция на правителството на Република България и МВР относно присъединяването към Шенген.

2. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ДОНЧЕВ КАРАКАЧАНОВ и ИСКРЕН ВАСИЛЕВ ВЕСЕЛИНОВ относно контрола за спазването на законовите разпоредби от страна на органите на МВР на забраната за носене на облекло, покриващо или скриващо лицето на публични места.

II. Екатерина Гечева-Захариева, министър на правосъдието в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ХРИСТОВ ЯНКОВ относно издаване на удостоверения за български произход.

2. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ХРИСТОВ ЯНКОВ относно работата на Съвета по българско гражданство.

III. Десислава Танева, министър на земеделието и храните в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно изпълнението на натуралните показатели и финансовите резултати на териториалните поделения "Държавно ловно стопанство - Извора" - гр. Девин, "Държавно горско стопанство - Триград", и "Държавно горско стопанство" - Михалково.

2. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно съхранение на иглолистните дървета в родопската гора.

3. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР АНДРЕЕВ ДЕЛЧЕВ относно гола сеч в горските територии в община Минерални бани.

4. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно изготвяне на план за недопускане на санкции от ЕК за Програмен период 2007 - 2013.

5. Въпрос от н.п. ИВАН КОСТАДИНОВ СТАНКОВ и ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ КАДИЕВ относно предприемането на мерки за подобряване санитарното състояние на горите в България.

6. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ СТОЯНОВ КАДИЕВ относно предварителни плащания към животновъди и зърнопроизводители.

IV. Владислав Горанов, министър на финансите в оставка ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛА ПЕЙЧЕВ ХАДЖИЙСКИ относно одобряване на списък за доставки на стоки, съгласно разпоредбата на чл. 79, ал. 1, т. 7 от Закона за обществените поръчки.

2. Въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ и МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно напредъка по кандидатстването и присъединяването на България към Европейския банков съюз.

3. Въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ и ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ относно участието на България в ERM ІІ.

4. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЧЕНКОВ ТЪРНОВАЛИЙСКИ, МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ и СТЕФАН ЛАМБОВ ДАНАИЛОВ относно целевата субсидия на община Пловдив за успешно осъществяване на инициативата "Европейска столица на културата" през 2019 г.

На основание чл. 92, ал. 3 и чл. 95, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова – на 1 въпрос от народните представители Петър Славов и Мартин Димитров;
- заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева – на 1 въпрос от народния представител Магдалена Ташева; и на 4 въпроса с писмен отговор от народния представител Валентин Павлов;
- заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика в оставка Томислав Дончев – на 1 въпрос от народния представител Иван Славов Иванов;
- министърът на финансите в оставка Владислав Горанов – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Мартин Димитров и Петър Славов;
- министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев – на 1 въпрос от народните представители Иван Вълков и Димитър Бойчев;
- министърът на икономиката в оставка Божидар Лукарски – на 1 въпрос от народния представител Манол Генов; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Петър Славов и Мартин Димитров;
- министърът на земеделието и горите в оставка Десислава Танева – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Вили Лилков;
- министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева – на 1 въпрос от народния представител Катя Попова; и на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Вили Лилков; и Кристиан Вигенин.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Джевдет Чакъров – към министъра на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева;
- 1 въпрос от народния представител Вили Лилков - към министъра на земеделието и храните в оставка Десислава Танева;
- 1 въпрос от народния представител Бойка Маринска - към министъра на земеделието и храните в оставка Десислава Танева;
- 1 питане от народния представител Слави Бинев – към министъра на икономиката в оставка Божидар Лукарски.
Поради предварително поети ангажименти от международен характер, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов.
Поради предварително поети ангажименти, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, и министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на външните работи в оставка Даниел Митов.
Форма за търсене
Ключова дума