Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински прие в Народното събрание председателя на Националния съвет на Република Австрия
16/02/2007

Георги Пирински прие в Народното събрание председателя на Националния съвет на Република Австрия

16 февруари 2007 г.

Председателят на парламента Георги Пирински прие на 16 февруари 2007 г. председателя на Националния съвет на Република Австрия Барбара Прамер. Г-жа Прамер е на работно посещение в България от 16 до 17 февруари 2007 г.

На срещата бе потвърдено желанието на двете страни да развиват традиционно приятелските си отношения, като бе споделено разбирането, че членството в Европейския съюз създава нови възможности за активизирането на сътрудничеството във всички области на двустранните контакти.

Централно място в разговора бе отделено на засилващата се роля на парламентите в общоевропейския процес на партньорство. В тази връзка бяха разменени мнения за необходимостта от намирането и прилагането на още по-ефективни решения, които да допринасят за укрепването на административния капацитет на парламентарните институции.

Двамата председатели обсъдиха и общи за Европейския съюз теми, в това число и Европейската Конституция. Споделено бе мнението, че Европейският съюз е проект преди всичко на гражданите и ще продължи да бъде успешен, само ако бъде тяхно дело и ежедневие.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини