Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински и Джон Байърли обявиха официално успешното приключване на програмата "Студенти на стаж към парламента"
23/02/2007

Георги Пирински и Джон Байърли обявиха официално успешното приключване на програмата "Студенти на стаж към парламента"

23 февруари 2007 г.


Осемгодишната дейност на програмата “Студенти на стаж към парламента” и перспективите за развитието й бяха представени в Народното събрание в присъствието на председателя на Народното събрание Георги Пирински, американския посланик Джон Байърли, директора на Мисията на Американската агенция за международно развитие Майкъл Фриц и народни представители.

Народното събрание ще продължи да финансира със собствени средства програмата "Студенти на стаж към парламента", която досега се осъществяваше по споразумение между американското и българското правителство с финансовата и методическата помощ на Американската агенция за международно развитие, заяви председателят на парламента Георги Пирински на заключителна среща по програмата. Той подчерта, че програмата има много сериозен принос в законодателния процес у нас и за утвърждаването на парламента като авторитетна институция. В Народното събрание се открива ново звено "Парламентарни проучвания и анализи, което е заявка за развитие на пълноценни изследвания, допълни Георги Пирински.

Американският посланик Джон Байърли отбеляза, че студентите са свършили много впечатляваща работа по програмата. Дейността им подпомогна дейността на Народното събрание включително и при приемането на законите, с които България влезе в Европейския съюз, допълни Байърли.

За последните осем години стажантите са разработили проучвания по 127 теми, свързани със съвременни обществени проблеми, сред които достъпа до информация, защитата на личните данни, електронните документи и електронния подпис, отнемането на незаконно придобитото имущество, съобщи координаторът на програмата Евгения Попова. Тя допълни, че стаж в парламента са преминали 220 студенти по право, международни отношения и политология.

На заключителната среща председателят на Народното събрание Георги Пирински и американският посланик Джон Байърли връчиха удостоверения на успешно завършилите участието си в програмата стажанти.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини