Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на Борис Димовски
27/03/2007

Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на Борис Димовски

27 март 2007 г.

Председателят на Народното събрание изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на Борис Димовски. В писмото на Георги Пирински до семейството, близките и роднините на големия български художник и карикатурист се казва:

“С дълбока скръб узнах вестта за кончината на големия български художник Борис Димовски. Приемете моите и на депутатите в 40-то Народно събрание искрени съболезнования.

Ненадминатият карикатурист и график присъстваше мъдро и достолепно в духовния живот на България. За поколения българи творчеството на Борис Димовски винаги е било убедителен образец за свободомислие и независимо гражданско поведение.

Дори в нелеки за културния ни живот години във всяка от майсторските му творби безпощадно звучеше гласът на истината.

Удивителният художествен рисунък на Борис Димовски черпеше с пълна сила от богатата смехова култура на нашия народ, винаги критичен към властта, но отзивчив към всекидневните тревоги на хората. Затова и неговите карикатури, графики и илюстрации се превърнаха в легенда.

Неуморен нравствен ориентир, Борис Димовски ще остане непреходен символ на цяла епоха в развитието на съвременната ни култура.

Дълбок поклон пред светлата памет на Борис Димовски!”

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман





    Последни новини