Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински на 14 и 15 април в София ще се състои Национален дебат “Политики към ромите в България”
13/04/2007

Под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински на 14 и 15 април в София ще се състои Национален дебат “Политики към ромите в България”

14 април 2007 г.

Под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински на 14 и 15 април 2007 г. в София ще се състои Национален дебат “Политики към ромите в България”. Форумът е организиран от Центъра за либерални стратегии, Българската национална телевизия, социологическа агенция “Алфа рисърч”, Институт “Отворено общество – София и НПО Линкс. Дебатът ще бъде открит на 14 април в 9.00 часа в зала 6 на НДК с приветствие на председателя на парламента.

Сред темите, които ще бъдат обсъждани на форума, са “Какво да правим с ромските гета?”, “Наказателна политика” и “Как да се реши проблемът с образованието на ромите?”.

В продължение на два дни около 280 български граждани, подбрани чрез представителна извадка, ще дискутират различните политики спрямо ромите, обществената им приемливост и степен на подкрепа. В последната част “Отговорът на политиците” министри, депутати и представители на местната власт ще говорят по поставени въпроси. С участниците в дебата ще бъдат направени две интервюта - преди и след дискусиите, с един и същ въпросник. Резултатите в края на обсъждането според организаторите ще покажат какво би било мнението на гражданите при наличието на достатъчно информация и възможност за размисъл и разискване.

Досега са проведени над 22 подобни национални и регионални дебата в САЩ, Великобритания, Австралия, Дания, Италия, Ирландия, Гърция и Китай. През 2002 г. Центърът за либерални стратегии организира първия в Източна Европа Национален дебат по темите на престъпността.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини