Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Инициативата „Аз спасявам живот” беше представена в Народното събрание
27/04/2007
Инициативата „Аз спасявам живот” беше представена в Народното събрание

27 април 2007 г.


Деца от Националния клуб „Би-Бит” раздадоха на 27 април 2007 г. в парламента на депутати и журналисти Европейската харта за пътна безопасност.

В рамките на Европейския ден за пътна безопасност, определен от Европейската комисия, в Клуба на народния представител беше представена инициативата „Аз спасявам живот”. Присъстваха министърът на транспорта Петър Мутафчиев, заместник-председателят на Народното събрание Любен Корнезов, председателят на комисията по транспорт и съобщения Йордан Мирчев и депутати от всички парламентарни групи.

Проф. Любен Корнезов посочи, че всяка година над 1000 души загиват по пътищата на страната, а пострадалите са хиляди. Отбелязвайки този ден в българския парламент, ние призоваваме всички участници в движението стриктно да спазват правилата, заяви той.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев подчерта пред присъстващите, че държавата търси пътища за справяне с този проблем, но това няма да стане, ако не се присъедини цялото общество. По думите му намаляването на катастрофите зависи от самодисциплината на всеки един български гражданин, от спазването на закона, на правилата за движение по пътищата. Министърът се обърна към депутатите: „Разчитаме да се присъедините към хартата и то с конкретните си действия и ангажименти като народни представители, защото вие сте хората, които най-често контактуват с избирателите и работят по регионите в цялата страна. Убеден съм, че с ваше съдействие присъединилите се към хартата ще станат хиляди”.

Петър Мутафчиев съобщи, че до момента към Европейската харта за пътна безопасност са се присъединили над 87 държавни институции, обществени организации, компании от бизнеса с конкретни и ясни инициативи по пътна безопасност.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини