Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
"ДОЙЧЕ БАНК" КАТЕГОРИЧНО ДА ЗАЯВЯТ, ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ КУПУВАЧИ НА "БУЛГАРТАБАК"
05/03/2003
"ДОЙЧЕ БАНК" КАТЕГОРИЧНО ДА ЗАЯВЯТ, ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ КУПУВАЧИ НА "БУЛГАРТАБАК"


Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков помоли за съдействие посланика на Германия Н.Пр. Урсула Зайлер Албринг "Дойче банк" категорично да заявят, че ще бъдат действителните купувачи на "Булгартабак" и че зад тях не стоят трети лица.
На срещата проф. Герджиков даде висока оценка за работата на представителите на немския бизнес у нас. Мартин Ванслебен, председател на Германската индустриално-търговска камара, връчи на председателя на парламента годишния отчет на Германския съюз на Търговско-промишлената палата и подчерта, че камарата провежда активна политика за насърчаване на немски фирми, които да инвестират в икономиката на България. Макроикономическите показатели на страната са добри, но за съжаление все още хората не могат реално да ги почувстват, сподели проф. Герджиков и допълни, че осигуряването на благоприятна инвестиционна среда е сред основните приоритети на страната. Гостът постави два проблема, с които се сблъскват немските инвеститори в България – бюрокрацията и непрозрачността в съдебната система. Председателят на Народното събрание заяви, че управляващото мнозинство е твърдо решено до доведе до успешен край реформата в съдебната система.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини