Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински се срещна с министъра на търговията и развитието на Финландия Пааво Вяйрюнен
03/09/2007

Георги Пирински се срещна с министъра на търговията и развитието на Финландия Пааво Вяйрюнен

3 септември 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 3 септември 2007 г. с министъра на търговията и развитието на Финландия Пааво Вяйрюнен. Гостът е на посещение в България, придружаван от голяма финландска бизнес-делегация.

В разговора между председателя на парламента и финландския министър бе потвръден интересът на двете страни от активизиране на двустранните отношения, особено след присъединяването на България към Европейския съюз.

Налице е значителен потенциал за развитие на търговско-икономическото сътрудничество между България и Финландия, както и за увеличаване на финландските инвестиции у нас, бе потвърдено на срещата. Министър Вяйрюнен запозна Георги Пирински с областите, към които финлиндският бизнес проявява подчертан интерес. Като пример той посочи химическата промишленост, горското стопанство, пристанищното оборудване. Председателят на Народното събрание отбеляза значението на създаването на съвременни производства и нови работни места чрез съвместни инвестиции.

В разговора бе споделено и разбирането, че стимул за развитието на двустранните отношенията са и междупарламентарните контакти, както и работата на парламентарните групи за приятелство.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини