Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински се срещна с генералния секретар на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в Европа Филип де Бук
21/09/2007

Георги Пирински се срещна с генералния секретар на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в Европа Филип де Бук

21 септември 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 21 септември 2007 г. с генералния секретар на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в Европа Филип де Бук. Ръководителят на най-голямата европейска бизнес-организация е на посещение у нас по покана на Българската стопанска камара.

Филип де Бук изрази задоволство от проведените до момента срещи и разговори в нашата страна. Той даде положителна оценка за напредъка на българската икономика в стремежа й успешно да се адаптира към висококонкурентната европейска среда.

Генералният секретар на Businesseurope запозна председателя на парламента с приоритетите на ръководената от него организация, сред които са Лисабонската стратегия, постигането на висока конкурентноспособност на европейската икономика, задълбочаване на процеса на либерализация на търговията и енергийната сигурност.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че българската страна се стреми да насърчава развитието на отговорен и ангажиран диалог между бизнеса, институциите и работодателските организации, който да дава най-добрите решения в полза на обществото и гражданите. Той изтъкна и активната роля на законодателната институция в този процес.

Сред обсъдените теми на срещата бяха също енергийната стратегия на Европейския съюз и политиката за повишаване на енергийната ефективност, борбата със сивата икономика у нас, както и предизвикателството и перспективите пред бизнеса в Европа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини