Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с делегация на Конституционния съд на Федерална република Германия
26/09/2007

Среща на Георги Пирински с делегация на Конституционния съд на Федерална република Германия

26 септември 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие на 26 септември 2007 г. делегация на Конституционния съд на Федерална република Германия, водена от найния председател проф. Ханс-Юрген Папир.

На срещата бе потвърдено разбирането за стратегическия характер на българо-германските отношения и необходимостта от тяхното задълбочаване след присъединяването на България към Европейския съюз.

В средите на германското конституционно правораздаване винаги е съществувал повишен интерес към развитието на България, за което красноречиво свидетелства фактът, че всички ръководители на Конституционния съд на Германия през последните 15 години са били на посещение в страната ни, отбеляза Ханс-Юрген Папир.

Председателят на Народното събрание подчерта пред германските конституционалисти, че парламентът и Конституционният съд на България ползотворно и активно си сътрудничат. Той запозна гостите с отделните етапи на конституционната реформа у нас и посочи, че българската Конституция през последното десетилетие и половина е доказала своята жизненост, издържайки проверката на времето. Днес, в условията на членство на страната ни в Евросъюза, с особена важност стои въпросът за ефективното й прилагане, допълни още Георги Пирински.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини