Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание прие промени в Закона за интеграция на хората с увреждания
22/11/2007
Народното събрание прие промени в Закона за интеграция на хората с увреждания

На заседанието си на 22 ноември 2007 г. Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, внесени от Христина Христова /НДСВ/ и Петър Мръцков от Коалиция за България. Предвижда се регистрираните за предоставяне на медицински изделия помощни средства, приспособления и съоръжения за хора с увреждания да могат да ги предоставят и да извършват ремонт върху тях до 31 декември 2007 г., както и да получават полагащите се за това средства от Агенцията за хора с увреждания до изтичане на експлоатационния им срок. Промените са свързани с приети през месец юни тази година изменения в същия закон за режима на регистрация на доставчиците на помощни средства и медицински изделия и с условията за предоставянето им.

Парламентът обсъди на първо четене три законопроекта за изменения в Закона за данъците върху доходите на физическите лица и промени в Закона за местните данъци и такси.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини