Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински се срещна с министър-председателя на Македония
28/11/2007

Георги Пирински се срещна с министър-председателя на Македония

28 ноември 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 28 ноември 2007 г. с министър-председателя на Македония Никола Груевски, който е на еднодневно официално посещение в България.

Ролята на парламентите в общия стремеж за задълбочаване на двустранните отношения, подкрепата на страната ни за европейската и евроатлантическата интеграция на Македония и разширяване на търговско-икономическите връзки бяха сред основните теми на разговора.

Министър-председателят на Македония представи приоритетите на своята страна. Сред тях той открои развитието на икономиката, борбата с корупцията, присъединяването към Европейския съюз и НАТО и поддържането на добросъседски отношения. Стремим се да създадем максимално благоприятен инвестиционен климат и ускорено развитие на инфраструктурата, заяви на срещата Никола Груевски. Той изтъкна, че македонската страна разчита на ангажираната и приятелска подкрепа на България в желанието й да се присъедини към евроатлантическите структури.

Георги Пирински изрази увереност, че визитата на македонския премиер ще придаде нов импулс на развитието на контактите между двете страни и изтъкна, че България и Македония са заинтересовани от провеждането на успешни реформи, които водят към икономически просперитет и отговарят в най-пълна степен на очакванията на гражданите. Необходими са еднопосочни действия в полза на общите дългосрочни перспективи, като не се допуска възпроизвеждането на тенденции, затрудняващи градивното взаимодействие, отбеляза на срещата председателят на българския парламент.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини