Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание прие на първо четене промени в ЗОВС
07/03/2008
Народното събрание прие на първо четене промени в ЗОВС

На заседанието си на 7 март 2008 г. Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС). Те предвиждат отмяна на принципа на доброволност при участие на кадрови военнослужещи в мисии и операции зад граница. Измененията се налагат от преминаването на Българската армия на изцяло професионален принцип, според който участието в мисии извън страната става задължение на всеки български военнослужещ още с постъпването му в армията. Промените целят създаване на принципно нова правна уредба, гарантираща изпълнението на задачите на въоръжените сили за участие в международни мисии и операции извън страната.

Народните представители решиха да удължат с още три седмици срока на действие на временната парламентарна комисия “Куйович” до изясняване на случая.

Парламентът обсъди на първо четене законопроект за създаване на Българска банка за развитие, която да подобрява общия икономически, експортен и технологически потенциал на малките и средни предприятия в България, както и да улеснява достъпа им до финансиране, включително и до средствата от европейските фондове.

Във времето за парламентарен контрол на питания на народни представители отговаряха министър-председателят Сергей Станишев и министрите Радослав Гайдарски, Пламен Орешарски, Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов и Емилия Масларова.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини