Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание отхвърли вота на недоверие към Министерския съвет
11/04/2008

Народното събрание отхвърли вота на недоверие към Министерския съвет

11 април 2008 г. 

Народното събрание отхвърли проекта за решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет „заради обвързаността на правителството с организираната престъпност", внесен от 60 народни представители. Проекта за решение подкрепиха 82 народни представители, 117 бяха против и 35 се въздържаха.

Народното събрание прие на заседанието си на 11 прил 2008 г. на второ четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Те предвиждат военната служба да се изпълнява само на територията на България. Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Депутатите гласуваха да отпадне текстът, според който военната служба се изпълнява на територията на България. Отказът от изпълнение на кадрова военна служба извън територията на страната вече би бил неизпълнение на военните задължения и ще се налага дисциплинарно наказание "уволнение". В операции и мисии ще могат да участват и граждански лица – лекари, специалисти по логистика, на които за срока на участието им ще се присвоява военно звание, изискващо се заемане на длъжността, и те да имат статут на лица от постоянния резерв. С оглед на новия Наказателно-процесуален кодекст депутатите приеха да отпадне текстът, който регламентира специален режим за "предварителното задържане" на кадровите военнослужещи.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини