Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие предложените от министър-председателя структурни и персонални промени в правителството
24/04/2008

Парламентът прие предложените от министър-председателя структурни и персонални промени в правителството

24 април 2008 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 24 април 2008 г. предложените от министър-председателя структурни и персонални промени. Парламентът одобри структурните промени със 154  гласа "за" , 72 "против" и без нито един  "въздържал се". Министерството на земеделието и продоволствието и Министерството на държавната политика при бедствия и аварии се преименуват съответно в Министерство на земеделието и храните и Министерство на извънредните ситуации. От трима на четирима се увеличава броят на вицепремиерите, прие парламентът.

Народните представители приеха и персоналните промени в Министерския съвет със 155 гласа "за", 74 "против" и нито един "въздържал се". Меглена Плугчиева беше избрана за заместник министър-председател, който ще координира дейностите, свързани с усвояването на средствата от европейските фондове. Министър на вътрешните работи става досегашният председател на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков, Евгений Желев – министър на здравеопазването, Николай Цонев – министър на отбраната, а Министерството на земеделието и храните се поема от Валери Цветанов.

Парламентът освободи от постовете им съответно – Румен Петков, Радослав Гайдарски, Веселин Близнаков, Нихат Кабил и Емел Етем. За министър на извънредните ситуации беше избрана Емел Етем.

Новоизбраният вицепремиер Меглена Плугчиева и новите министри – Михаил Миков, Евгений Желев, Николай Цонев, Валери Цветанов и Емел Етем, положиха клетва пред Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини