Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователни писма по повод самолетната катастрофа край руския град Перм
14/09/2008

Георги Пирински изпрати съболезнователни писма по повод самолетната катастрофа край руския град Перм

14 септември 2008 г.

По повод самолетната катастрофа в района на летището на руския град Перм, председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 14 септември 2008 г. съболезнователни писма до  Председателя на Държавната Дума на Федералното събрание  на Руската Федерация Борис Гризлов и до Председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание  на Руската Федерация Сергей Миронов.

“С дълбока скръб научих вестта за самолетната катастрофа в района на летището на град Перм, довела до многобройни човешки жертви. Покрусата ми е още по-голяма поради  факта, че злощастният полет е отнел живота и на деца”, пише до своите колеги Георги Пирински.

Председателят на Народното събрание изказва своите и на народните представители в българския парламент най-дълбоки съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите пътници и членове на екипажа.

“Скърбим за жертвите и сме дълбоко съпричастни към мъката на приятелския руски народ. Убеден съм, че благодарение на грижите и съпричастността на  властите и на цялото руско общество, близките на загиналите няма да бъдат сами в тези мигове на изпитания и ще превъзмогнат болката от невъзвратимата загуба”, се изтъква в писмата до Председателя на Държавната Дума и до председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание  на Руската Федерация.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини