Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински разговаря с престолонаследника на Кралство Дания принц Фредерик
15/09/2008

Георги Пирински разговаря с престолонаследника на Кралство Дания принц Фредерик

15 септември 2008 г.

Председателят на българския парламент Георги Пирински се срещна на 15 септември 2008 г. в Народното събрание с престолонаследника на Дания принц Фредерик, който е на официално посещение в България.

На срещата беше изразена общата воля за продължаване на бързо развиващите се и всестранни отношения между Република България и Кралство Дания. Единодушно беше мнението, че настоящата визита е много важна стъпка в този процес и свидетелства за желанието и интереса на Дания да продължи това активно сътрудничество.

Датският престолонаследник отбеляза, че той и съпругата му са за първи път в България и изтъкна желанието си да научи повече за страната.

Георги Пирински изрази задоволство от активното развитие на двустранните парламентарни контакти, които имат съществена роля в общия процес на развитие на двустранните отношения.

По време на разговора бе високо оценено сътрудничеството в сферата на културата и образованието. Отбелязано беше, че в България се наблюдава все по-голям интерес към изучаване на датски език, както и че се увеличава броят на българските студенти в Дания.

Специално внимание бе отделено на Центъра за научни изследвания и информация "Ханс Кристиян Андерсен" в СУ „Св. Климент Охридски”, който е единственият извън Дания.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини