Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Реализацията на младите в контекста на членството на България в ЕС обсъдиха в парламента представители на младежки организации с български депутати в ЕП
21/11/2008

Реализацията на младите в контекста на членството на България в ЕС обсъдиха в парламента представители на младежки организации с български депутати в ЕП

21 ноември 2008 г.

Реализацията на младите в контекста на членството на България в Европейския съюз обсъдиха на  21 ноември 2008 г. на среща-разговор представители на младежки организации и ученически парламенти от цялата страна с български депутати в Европейския парламент.

Срещата бе организирана от отдел ”Пресцентър и връзки с обществеността” на Народното събрание. Тя беше в рамките на Десетата национална сесия на „Български детски и младежки парламент”,  която се провежда в София от 19 до 22 ноември 2008 г.

В дискусията участваха евродепутатите Душана Здравкова, Петя Ставрева и Биляна Раева и повече от 120 младежи и представители на ученически парламенти от различни общини в България.

Възможностите за сътрудничество с Европейския парламент и с други младежки европейски организации, както и за стажуване на млади българи в европейските институции, бяха основните теми на разговора.

Евродепутатът Душана Здравкова призова младежите да подкрепят инициативата "Младежта гласува за европейски избори". ЕП е институцията на гражданите, той не е само това, което става в Брюксел или в Страсбург, той е важен, защото прави живота ни по-добър тук, каза тя.

Имате шанс, защото живеем във време, когато младите, мислещите и активните променят света, отбеляза депутатът в ЕП Петя Ставрева. По думите й България е доказала, че има уникален потенциал, който са именно младите хора.

Евродепутатът Биляна Раева представи част от възможностите за стажове в евроинституциите и подчерта, че страната ни има нужда от добре подготвени хора, които да защитят интереса й. Тя отбеляза, че българските студенти в  чужбина са едни от най-успелите.

Участниците в дискусията бяха приветствани от председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Васил Иванов – Лучано. Той изтъкна, че трябва да бъде развиван и насърчаван потенциалът на младите, за да се реализират успешно в Родината си.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини