Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Поздравителен адрес на Георги Пирински по повод Световния ден на здравето и професионалния празник на медицинските специалисти
07/04/2009

Поздравителен адрес на Георги Пирински по повод Световния ден на здравето и професионалния празник на медицинските специалисти

7 април 2009 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 7 април 2009 г. поздравителен адрес до министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев по повод 7 април – Световния ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти.

В поздравителното писмо на председателя на парламента се казва:

 „За мен е особено удоволствие да приветствам чрез Вас всички български лекари, сестри и здравни работници и да им пожелая здраве, лично щастие и много нови успехи във високохуманната им професия.

Използвам възможността да потвърдя дълбокото си разбиране, че българските медицински специалисти заслужено се ползват с искреното признание и висока оценка за своята нелека мисия в името на живота и здравето на хората.

Както вярвам сте се убедил, здравеопазването е сред основните приоритети в работата на 40-то Народно събрание. Комисията по здравеопазването осъществява активна  дейност в конструктивен и отговорен диалог с гражданските структури и пациентските организации. Наред с приемането на закони, депутатите нееднократно заявиха своята воля за борба със социално значимите заболявания в декларации и широкопредставителни публични форуми.

Същевременно осъзнаваме настоятелната необходимост от нови усилия за осигуряване на достъпно, модерно и качествено здравеопазване за всеки български гражданин”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини