Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Георги Пирински поздрави победителя в ученическия конкурс в град Летница за есе на тема „Спасението на българските евреи по времето на Втората световна война”
09/06/2009

Председателят на Народното събрание Георги Пирински поздрави победителя в ученическия конкурс в град Летница за есе на тема „Спасението на българските евреи по времето на Втората световна война”

9 юни 2009 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински поздрави победителя в ученическия конкурс в град Летница за есе на тема „Спасението на българските евреи по времето на Втората световна война”.

Участниците са разсъждавали по книгата на проф. Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер”, издадена на български език. В периода 1942-1943 г. писателят и неговото семейство са живяли в община Летница.

Победител в конкурса е дванадесетокласникът Цветелин Хитов. Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати поздравителни адреси до отличения ученик и до директора на СОУ „Бачо Киро” град Летница г-жа Снежана Игнатова, домакин на литературното събитие.

„Убеден съм, че в есето си сте осмислили по достойнство този драматичен момент от нашата история, в който българският народ изрази най-пълноценно своите нравствени добродетели. Този конкурс е ярко свидетелство, че уроците на историята намират отзвук в умовете и сърцата на младите хора днес”, пише в поздравителния адрес на председателя на Народното събрание до победителя.

Отличените в конкурса ученици получиха издания на парламента, посветени на 130-та годишнина от Учредителното събрание и Търновската конституция.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини