Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ролята на парламентите на България и Русия за развитието и задълбочаването на двустранните отношения обсъдиха Георги Пирински и заместник-председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Русия Александър Торшин
18/06/2009

Ролята на парламентите на България и Русия за развитието и задълбочаването на двустранните отношения обсъдиха Георги Пирински и заместник-председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Русия Александър Торшин

18 юни 2009 г.


Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 18 юни 2009 г. със заместник-председателя на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Александър Торшин.

Основна тема на разговора беше развитието и задълбочаването на българо-руските отношения. Председателят на Народното събрание и руският гост дадоха висока оценка на приноса на парламентите на двете страни в тази насока. Георги Пирински припомни официалната визита през 2008 г. на председателя на Съвета на федерацията Сергей Миронов, който участва в тържествата по повод 130-та годишнина от Освобождението на България, и отбеляза активната дейност на групите за приятелство между двете страни в българския и руския парламент.

Председателят на Народното събрание посочи, че законодателните институции трябва да помагат за решаването на проблемите на гражданите. Пред нас е задачата да се създаде такава връзка с избирателите, която да осигури постоянен процес на общуване между парламент и гражданско общество, подчерта Георги Пирински и допълни, че това ще бъде един от въпросите, които стоят пред следващото Народно събрание.

Предизвикателствата, свързани с преодоляването на световната финансова криза, също бяха сред обсъдените на срещата теми.

Заместник-председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Александър Торшин е на посещение в България по покана на вицепрезидента Ангел Марин.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини