Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С тържествено заседание приключи мандата на 40-тото Народно събрание
25/06/2009

С тържествено заседание приключи мандата на 40-тото Народно събрание

25 юни 2009 г.

С тържествено заседание на 25 юни 2009 г. приключи мандата на 40-тото Народно събрание.

В заключителното изказване председателят на Народното събрание Георги Пирински отбеляза, че със 718-те приети закона, двете поправки на Конституцията и шестте кодекса в основни сфери на правото, 40-ият парламент остава като легислатура с висока интензивност на законодателната дейност. Тези показатели отреждат на 40-тото Народно събрание водещо място в съвременната парламентарна история на страната, подчерта той.

Това Народно събрание има първостепенен принос в осъществяването на националната кауза за равноправен европейски статут на България, за житие на нейните гражданки и граждани по високите европейски стандарти за свобода, достойнство и демократичен правов ред, заяви Георги Пирински. Той допълни, че 40-ият парламент е третият в периода след 1989 г., който успешно завършва пълния си четиригодишен мандат. По думите му така Народното събрание е осигурило основната политическа предпоставка за стабилност в страната, позволила ускорен ръст на икономиката и инвестициите, висока заетост, нормална атмосфера в обществото.

Георги Пирински благодари на депутатите от всички парламентарни групи за усилията, които са положили, за да бъде изпълнена задачата пред това Народно събрание, формулирана в началото на мандата - европейското членство на страната.

След това народните представители си направиха обща снимка пред сградата на парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини