Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание организира на 1 ноември 2009 г., неделя, от 10.00 до 16.00 часа „Ден на отворени врати”
01/11/2009
Народното събрание организира на 1 ноември 2009 г., неделя,
от 10.00 до 16.00 часа  „Ден на отворени врати”

1 ноември 2009 г.

Народното събрание отваря на 1 ноември 2009 г., неделя, от 10.00 до 16.00 часа вратите си за гражданите, които желаят да разгледат сградата на парламента на пл. „Народно събрание” и да научат повече за историята и дейността на институцията. Посетителите ще могат да видят и две представителни експозиции, които гостуват на парламента - „Колекция стари майстори” (от златния фонд на Общинска галерия – Кърджали) и ”Род, семейство, Отечество” на Регионалния исторически музей – Пловдив.

Инициативата - част от проявите, с които тази година се отбелязва 130-та годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, е посветена и на 1 ноември – Деня на народните будители.

Първият посетител ще бъде посрещнат в 10.00 часа на централния вход на парламента от председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева.

В 10.30 часа в пленарната зала ще започне открита дискусия на тема „Строителите на Съвременна България. Будителите и Народното събрание”. Специални гости на събитието ще бъдат учители и ученици от Националната гимназия за древни езици и култури «Константин Кирил Философ». Участниците ще бъдат приветствани от председателя на парламента г-жа Цецка Цачева. Лектор и модератор на дискусията ще бъде народният представител доц. Веселин Методиев.

Гражданите ще имат възможност да посетят пленарната зала на парламента, както и залите „Изток” и „Запад”, в които заседават парламентарни комисии и се провеждат публични прояви, свързани с дейността на Народното събрание. Най-малките гости ще получат екземпляр от информационно-образователната брошура “Първият парламент на България”.

На всеки 30 минути в пленарната зала ще бъде излъчвана аудио-визуална презентация за историята и дейността на Народното събрание.

„Денят на отворените врати” е част от политиката на Народното събрание за образователна комуникация и диалог с гражданското общество.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини