Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с президента на Черна гора
05/11/2009

Среща на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с президента на Черна гора

5 ноември 2009 г.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 5 ноември 2009 г. с президента на Черна гора Филип Вуянович, който е на официално посещение в България по покана на президента Георги Първанов. В срещата участва и председателят на Групата за приятелство България – Черна гора в НС Ваньо Шарков.

Председателят на българския парламент потвърди пред президента Вуянович волята на 41-то Народно събрание да допринася за активното сътрудничество между двете страни. Тя запозна госта със законодателните приоритети на парламентарната институция. България внимателно следи развитието на Черна гора, провежданите в страната реформи и подкрепя стремежа й за членство в Европейския съюз и НАТО, отбеляза г-жа Цецка Цачева.

Тя потвърди готовността на българския парламент активно да споделя опита си в процеса на синхронизиране на българското законодателство с правото на Европейския съюз, както и за по-тясно сътрудничество между парламентарните комисии на двете законодателни институции.

Председателят на Народното събрание изрази благодарност към Черна гора за оказаната подкрепата за кандидатурата и избирането на Ирина Бокова за генерален директор на ЮНЕСКО. Общо бе мнението, че това е признание не само за България, но и за целия регион.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини