Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева се срещна с представители на неправителствени организации, работещи в сферата на интеграцията на хората с увреждания
05/11/2009

Председателят на парламента Цецка Цачева се срещна с представители на неправителствени организации, работещи в сферата на интеграцията на хората с увреждания

5 ноември 2009 г.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна на 5 ноември 2009 г. с представители на неправителствени организации, работещи в сферата на интеграцията на хората с увреждания. Те й предоставиха изготвен от тях законопроект за лична помощ, който цели да се създаде правната рамка, гарантираща достъпа до такава помощ на всеки човек с увреждане.

От неправителствените организации заявиха, че с този законопроект ще се даде възможност хората с увреждания да получават съобразена с индивидуалните им нужди подкрепа и сами да управляват и контролират живота си. Те посочиха, че личната помощ е качествено нова услуга за българската социална система и се основава на нов механизъм за предоставяне на услуги в общността.

Председателят на парламента отбеляза, че за да бъдем истинско гражданско общество, трябва да бъдем отворени към проблемите на хората с увреждания. Цецка Цачева заяви, че се отнася с разбиране и уважение към желанието им да водят пълноценен и ползотворен живот, без да бъдат в тежест на близките си и обществото.

Председателят на Народното събрание се ангажира да предостави законопроекта на народните представители от комисиите по правните въпроси, по социалната политика и по здравеопазването, които имат отношение към този проблем.

В срещата участва и заместник-председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Геновева Алексиева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини